Tietoa Ammasta

Kuka Amma on?

Amma on tunnettu ympäri maailmaa rauhan ja pyyteettömän rakkauden lähettiläänä, joka jakaa myötätuntoaan halaamalla. Hänen koko elämänsä on omistettu kärsimyksen ja köyhyyden lievittämiselle. Amma inspiroi ihmisiä ja muuttaa maailmaa niin halauksensa, henkisen viisautensa kuin laajan Embracing the World –hyväntekeväisyysverkostonsa kautta.

Elämänsä aikana Amma on halauksellaan lohduttanut jo lähes 40 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa. Kun häneltä kysytään, mistä hän saa voimaa auttaa niin monia, Amma vastaa: ”Siellä missä on todellista rakkautta, kaikki tapahtuu vaivattomasti.” Amma sanoo, että rakkaus on uskonto, jota maailmamme tarvitsee nyt kaikkein kipeimmin.

Amma ei ole koskaan pyytänyt ketään vaihtamaan uskonnollisia näkemyksiään, vaan elämään syvemmin niiden arvojen mukaisesti. Amma rohkaisee meitä jokaista etsimään tapoja, joilla toimia päivittäin muiden hyväksi – vaikkapa vain hetken ajan. 

SYVENNÄ TIETOASI AMMAN ELÄMÄSTÄ

Amman elämä, sanoma ja kansainväliset tunnustukset

Amman elämä

Amma syntyi vuonna 1953 syrjäisessä rannikkokylässä Keralan osavaltiossa, Etelä-Intiassa köyhän kalastajaperheen tyttärenä. Jo pienenä tyttönä hän herätti huomiota meditoidessaan tuntikausia meren rannalla ja laulaessaan säveltämiään antaumuksellisia lauluja.

Amman ollessa yhdeksänvuotias, hänen äitinsä sairastui. Amman piti jättää koulunkäynti kesken voidakseen auttaa perhettään taloudenhoidossa ja huolehtiakseen sisaruksistaan. Kulkiessaan talosta taloon keräämässä ruoantähteitä perheen lehmien ruokintaan hän kohtasi äärimmäistä köyhyyttä ja kärsimystä, joka vaikutti häneen syvästi

Lue lisää englanniksi →

Amman sanoma

Amman sanoma yhdistää ihmisiä yli uskontojen ja kansakuntien rajojen. Hän itse sanoo, että hänen uskontonsa on rakkaus. Amman mukaan maailmamme tarvitsee nyt rakkautta kaikkein kipeimmin. Sen tulisi ilmentyä jokaisessa sanassamme ja teossamme.

Amma rohkaisee meitä kaikkia etsimään tapoja, joilla voisimme päivittäin työskennellä muiden hyväksi vaikka vain puolenkin tunnin ajan. Amma itse on elävä esimerkki opetuksistaan. Hän palvelee epäitsekkäästi ja myötätuntoisesti maailmaa jokaisena hetkenään. 

Kansainväliset tunnustukset

Amma on saanut lukuisia huomattavia palkintoja ja tunnustuksia laajamittaisesta humanitaarisesta työstään, kuten YK:n maailmanrauhan huippukokouksessa vuonna 2002 hänelle väkivallattomasta toiminnasta myönnetty Gandhi-King palkinto.

Amma on ollut kutsuttuna puhujana lukuisissa kansaivälisissä maailmanrauhaa ja uskontojen välistä vuorovaikutusta koskevissa tilaisuuksissa. Kaikissa näissä foorumeissa Amma on jakanut näkemyksensä siitä, miten ihmiskunta voi  löytää tien uskontojen välisestä epäsovusta yhteisymmärrykseen ja ympäristön sekasortoisesta tilasta luonnon tasapainon palauttamiseen.


Haluatko mukaan Amma keskus ry:n toimintaan Suomessa?

Suomen Amma-keskus ry järjestää monipuolista Amman liittyvää toimintaa. Eri puolilla Suomea järjestetään säännöllisesti Amma-iltoja eli satsangeja. Yhdistys järjestää vuosittain myös kesäretriitin, jonka vetäjäksi Amma lähettää jonkun pitkäaikaisimmista oppilaistaan.

Vuosittain järjestetään myös useita kursseja joilla opetetaan Amman kehittämää IAM-meditaatiotekniikkaa. Amman perustamalla kansainvälisellä GreenFriends ympäristöliikkeellä on ruohonjuuritason toimintaa myös Suomessa kuten luontoretkiä ja ekoretriittejä. Lue lisää!